Strijd om handhaving en kampioenschap: het amateurvoetbal van dit weekend

MEIERIJSTAD - Ook dit weekend werd er weer gevoetbald op de velden in Meierijstad. Hieronder vindt u een overzicht van alle uitslagen, met daarbij de verslagen van enkele partijen. Wil je ook jouw club uitgebreid in dit artikel? Mail dan het wedstrijdverslag naar redactie@omroepmeierij.nl

Schijndel/DE WIT worstelt met zichzelf, maar pakt wel de drie punten
Met het nodige kunst en vliegwerk heeft Schijndel/DE WIT drie belangrijke punten in de strijd om directe handhaving gepakt. Tegen het reeds gedegradeerde SSS’18 werd zonder groots te spelen een kleine overwinning behaald.

De tegenstanders uit Overloon wisten dit seizoen slechts één schamel punt te pakken en hebben zich al een tijdje neergelegd bij het feit dat het volgend seizoen weer in de derde klasse speelt. Dat weerhield SSS’18 er niet van om tegen de Schijndelse ploeg brutaal van start te gaan. Het doel van de terugkerende Joran van Zutphen werd enkele keren onder vuur genomen, al was er van echt gevaar nooit sprake. Dit bleek een wake-up call te zijn voor de ploeg van trainer Methorst, dat halverwege de eerste helft twee kansen kreeg. De drinkpauze die volgde bleek nodig, want Schijndel kwam daarna een stuk beter voor de dag. De hervonden dominantie zorgde in de 33e minuut voor de eerste goal van Schijndel. Na een mooie aanval via Tijn Niemeyer en Tjeerd Pijnenburg, was het Stan Guns die de bal langs de keeper schoof. 0-1 zou ook de ruststand zijn.

In de tweede helft was het wederom Schijndel dat de betere ploeg was, al was er van goed voetbal geen sprake. De spelers waren haastig op zoek naar hun vorm. Het werd hen echter nooit echt moeilijk gemaakt. Wel moest de ploeg van Methorst waken voor knullige fouten die zouden leiden tot een tegentreffer. Door het inbrengen van een aantal wisselspelers moest de nul gehouden gaan worden, waarbij een extra treffer een mooie bijkomstigheid zou zijn. Een tegentreffer kwam er gelukkig dan ook niet, maar ook Schijndel kwam niet meer tot scoren. Zo eindigde de gezapige wedstrijd in een belangrijke driepunter voor Schijndel, dat hiermee op de vijfde plek staat, drie punten boven de degradatiestreep. Handhaving is hierdoor binnen handbereik. Op pinkstermaandag kan het op Sportpark Zuideinderpark tegen VV Heeswijk zichzelf veilig spelen.