Strijd om grasroosters Paaspop nog niet gestreden

SCHIJNDEL- De juridische strijd om de grasroosters op het Paaspopterrein in Schijndel is nog niet ten einde. De gemeente wil dat ze weggehaald worden. De SP heeft er vragen over gesteld omdat de partij ook vindt dat de roosters weg moeten, maar voorlopig is daar nog geen sprake van.

Paaspop legde die roosters om een steviger ondergrond te krijgen. Dat mocht niet van de gemeente en die legde Paaspop een dwangsom op die kon oplopen tot ruim 60duizend euro. Paaspop kreeg uitstel omdat het festival zelf werd uitgesteld van Pasen naar begin september.

Ondertussen is Paaspop in beroep gegaan tegen de dwangsom. De gemeente grijpt niet in zolang er geen uitspraak in dat beroep is.

Nieuws gras

De SP vindt het vooral een probleem dat al die tijd ook geen nieuw gras kan worden ingezaaid en daarvoor begint de tijd te dringen. De gemeente erkent in antwoord op vragen van de SP dat dat inderdaad zo is maar dat op het grootste deel van het terrein wel nieuw gras kan worden ingezaaid.

Uiteindelijk is het de intentie van de gemeente dat Paaspop de roosters weghaalt, het wachten is nu op een uitspraak in de bezwarenprocedure.