Storing verkeerslichten Veghel door oververhitting

VEGHEL - De storing dinsdag aan de verkeerslichten op het drukke kruispunt N 265 - Schaepmanlaan was een gevolg van oververhitting van de automaat van de installatie.
Inmiddels is de storing verholpen en bovendien staat deze installatie op de lijst van verkeersinstallaties die volgend jaar vervangen gaan worden.
Dat meldt de gemeente, na vragen hierover gisteravond door Omroep Meierij.

De storing aan de verkeerslichten is maandagavond gemeld en de gemeente heeft direct Nobralux, de firma die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de installaties, gewaarschuwd.
Die hebben de storing verholpen, maar in de loop van dinsdag is de storing opnieuw een aantal keren opgetreden.
Volgens een woordvoerder van de gemeente is de storing nu goed opgelost en wordt de betreffende installatie dus volgend jaar vervangen.

Omdat de kruising Dr. Schaepmanlaan / N 265, de kruising van Veghel zuid naar het centrum van Veghel, een hele drukke kruising is met twee keer twee rijstroken moet het verkeer daar extra voorzichtig zijn in dit soort situaties. "Wij monitoren in dit soort situaties of het door het uitvallen van de verkeersinstallatie extra druk wordt en kunnen desgewenst verkeersregelaars inzetten als dat nodig is", aldus de woordvoerder van de gemeente Meierijstad.