Stekjesmarkt: ruilplek voor tuinplantjes

VEGHEL - Bij Natuurtuin ’t Bundertje in Veghel is zaterdag 18 mei van 13 tot 16 uur de jaarlijkse IVN Stekjesmarkt: overtollige tuinplanten vinden een nieuwe eigenaar en tuinliefhebbers vinden nieuwe plantjes voor de tuin.

Vooraf of op de dag zelf kunnen de plantjes af gegeven worden. Schrijf er wel even bij wat het is! Ook zaden of zaailingen uit de moestuin van bijvoorbeeld tomaten of kruiden wisselen op de stekjesmarkt van eigenaar. Gezellig en goed voor de biodiversiteit!

Dit jaar is er ook een tafel met afgedankte kamerplantjes: deze kunnen geadopteerd worden en krijgen zo een nieuw leven. Onder leiding van Linde, die aan huis een plant-o-theek beheert voor kamerplanten kan er ter plekke planten verpot worden, met gedoneerde tweedehands potten.

Kinderboerderijdag
De Stekjesmarkt van IVN is tegelijk met de Kinderboerderijdag van Natuurtuin ’t Bundertje: spelletjes, informatie en weetjes over gezonde dieren; een middag voor alle leeftijden. Vrije inloop, alle leeftijden welkom! De dierenambulance is aanwezig mét twee vrijwillige dierenknuffel-dokters; zielige en gehavende dierenknuffels kunnen op het spreekuur gezien worden! Natuurtuin ’t Bundertje in gelegen aan de Patrijsdonk 53a in Veghel.