Stef uit Sint-Oedenrode wordt de nieuwe kinderburgemeester

MEIERIJSTAD – De 11-jarige Stef Kremers uit Sint-Oedenrode wordt de nieuwe kinderburgemeester van Meierijstad. De leerling van groep 7 van Basisschool Eerschot volgt hiermee Karlijn Koenen op. De belangrijkste punten waar hij zich mee bezig gaat houden zijn de natuur en dat kinderen meer gaan lezen. Op 26 september wordt hij officieel geïnstalleerd.
Stef Kremers is de nieuwe kinderburgemeester

De sollicitatieprocedure is hetzelfde verlopen als in de voorgaande jaren. Kinderen werden via scholen, sociale media en lokale kranten opgeroepen om zich aan te melden. Daar zijn 10 sollicitanten uitgekomen, die zichzelf voorstelden door middel van een vlog. Vervolgens heeft de gemeente samen met de huidige kinderburgemeester Karlijn 5 kandidaten uitgenodigd voor een gesprek.

In de tweede ronde bleven er 2 kandidaten over, en uiteindelijk mocht burgemeester Van Rooij één van deze kandidaten kiezen. De keuze is dus uiteindelijk op Stef gevallen. Hij denkt dat hij een goede kinderburgemeester is omdat hij sociaal is en graag nieuwe mensen ontmoet.

De functie van kinderburgemeester is vooral ceremonieel. Stef zal volgend jaar regelmatig meegaan met de burgemeester of wethouders. Denk bijvoorbeeld aan de intocht van Sinterklaas, de sleuteloverdracht bij carnaval en de Koningsspelen.