Steenlegging Village Départ Vlagheide

EERDE - Village Départ, het eerste wielerdorpje van Nederland, met eigen wielercafé, begint vorm te krijgen. Zaterdag vond symbolisch de eerste steenlegging plaats van het wielercafé, dat in de omgeving van de Vlagheideberg het startpunt moet worden van een outdoorbeleving.

Village Départ is een lang gekoesterde wens van Geertje Gloudemans en Bjorn van de Langenberg. Als in het voorjaar van 2024 Village Départ officieel van start gaat herbergt het niet alleen een wielercafé en outdoorcentrum maar ook mogelijkheden om te vergaderen en te overnachten. In de onmiddellijke nabijheid worden hiervoor enkele huisjes verhuurd die momenteel deels in aanbouw zijn.

Complimenten
“Een plek waar je niet alleen vertrekt, maar tegelijkertijd ook graag verblijft”, schrijft Geertje Gloudeans op de website van het toekomstige wielerdorpje. Dat laatste past volgens wethouder Johan van Gerwen precies in de plannen van de gemeente Meierijstad. Hij complimenteerde Gloudemans en Van de Langenberg met dit initiatief en hoopt op een goede toekomstige samenwerking.

Le Prologue
Na de steenlegging en onthulling van het logo vertrokken circa 50 wielrenners van Village Départ voor de zogenaamde gravelrit ‘Le Prologue’. Een tocht die richting Boxtel voerde, met na de finish een afsluitende borrel.