Steef van Stiphout ‘Ster op het doek’

VEGHEL – Tijdens de ‘Nacht van de Noordkade’ had de Schijndelse EditieNL-presentator Steef van Stiphout de eer om zich door 8 kunstenaars te laten portretteren. Op donderdag 14 maart werden de portretten onthuld en had Van Stiphout de moeilijke keuze om zijn favoriet te kiezen.

“Het zijn alle acht unieke, interessante schilderijen geworden”, vertelt van Stiphout, nadat presentator Hans Fassbender de doeken een voor een had onthuld. “Ik ga mijn vrouw, die thuis zit, inschakelen als hulplijn.” Toch moest de Schijndelse nieuwslezer snel een keuze maken. “Er was een schilderij dat bij mij direct in het oog sprong, welke ik nog een keer goed van dichtbij wilde zien. Mijn vrouw dacht precies hetzelfde, dus die moet het dan ook worden.”

Van Stiphout benadrukte daarbij dat alle kunstenaars trots mogen zijn op hun creaties. “Ik moet uiteindelijk kiezen voor mijn favoriet, maar ik vind ze stuk voor stuk ontzettend mooi gemaakt.” Hoe de schilderijen er allemaal uitzagen en voor welk schilderij Van Stiphout gekozen heeft, is te zien in de video hierboven. De Meierijstadse editie van Sterren op het Doek wordt georganiseerd door Phoenix Cultuur.

De kunstenaars werden begeleid door Maria Kemps. “Ik was benieuwd hoe het eindresultaat van alle werken eruit zou komen te zien. Ik denk dat iedereen tevreden mag zijn met wat ze gemaakt hebben”, vertelt Kemps.