Start tweede etappe ZLM Tour in Schijndel

De start tijdens de ZLM Tour is altijd een happening zoals hier in Etten-Leur.
Fotograaf: Internetbode.nl

SCHIJNDEL - De tweede etappe van de ZLM Tour start op vrijdag 9 juni in Schijndel en eindigt in het Limburgse Buchten. De renners met onder meer het team van Jumbo-Visma en Team DSM verzamelen zich bij ’t Spectrum en vertrekken om 12.30 uur via de Markt en de Hoofdstraat richting Eerde en Keldonk voor de etappe van 184 kilometer. De start van de etappe is vrij toegankelijk.

De ZLM Tour is een Nederlandse etappekoers voor profwielrenners door de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Rondom ’t Spectrum worden diverse fiets-gerelateerde activiteiten georganiseerd. Zo is er op het plein voor ’t Spectrum om 10.30 uur een demo van wereldkampioen freestyle BMX Sietse van Berkel. Aansluitend zal vanaf 11.00 uur de ploegenpresentatie plaatsvinden. Om 12.30 uur geeft wethouder Johan van Gerwen samen met de gemeentelijke sportieve mascotte Sjors Sportief het startschot.

Trots
Johan van Gerwen: “We zijn we trots op de komst van de ZLM Tour in onze gemeente. Mede dankzij de inzet van veel vrijwilligers kunnen we een sportevenement van formaat in Meierijstad mogelijk maken. Ik hoop dat er veel inwoners en bezoekers hiervan gaan genieten.”

Grote namen
Al jaren is de ZLM Tour de voorbereidingskoers voor sprintersploegen op de Tour de France. In het verleden wisten onder anderen Mark Cavendish, Marcel Kittel, André Greipel en Dylan Groenewegen al etappezeges te behalen in de ZLM Tour. Voor de editie van dit jaar heeft de winnaar van vorig jaar Olav Kooij van team Jumbo-Visma zijn deelname al toegezegd en ook oude etappewinnaar Mark Cavendish verschijnt aan de start.

Wethouder van sport Johan van Gerwen (r) tekende in april met Martin de Kok van Libéma de overeenkomst om van Meierijstad een etappeplaats in de ZLM Tour te maken.