Start renovatie raadhuis Veghel

VEGHEL - Wethouder Coby van der Pas gaf vanochtend het startschot voor de renovatie van het oude raadhuis in Veghel. Het raadhuis uit 1877 is een beeldbepalend gebouw aan de markt en is in de loop van de jaren gebruikt voor vele doeleinden. De laatste jaren doet het gebouw onder andere dienst als bibliotheek en als onderkomen voor Brownies en Downies.

Onderhoud

Inmiddels was het gebouw wel toe aan groot onderhoud. En door de vele aanpassingen werd het op er op den duur niet makkelijk om de weg te vinden in het gebouw. Daar komt met de verbouwing verandering in. Zo wordt de 'beleving' van het gebouw door de bezoekers een stuk beter. De bibliotheek blijft en Brownies en Downies ook. Maar het wordt nog meer ingericht als een ontmoetingsplek waar iedereen, van jong tot oud, langs kan komen om te lezen of om een evenement bij te wonen.

Gezinnen

Daarbij gaat de bieb zich nog meer richten op gezinnen. Door de inrichting kunnen ouders straks rustig een boek of de krant lezen terwijl de kinderen in het zicht blijven en kunnen spelen of lezen in de aangrenzende jeugdhoek. Zo wordt het gebouw nog beter aangepast aan de nieuwe eisen van deze tijd.