Start Old Stars Tafeltennis bij TTCV

VEGHEL – De eerste gelegenheid in Meierijstad om aan een Old Stars binnensport mee te doen is bij Tafeltennisvereniging TTCV aan het Prins Willem Alexandersportpark in Veghel. Daar startte maandagmorgen Old Stars Tafeltennis onder leiding van Bettine Vriesekoop.

Op een enthousiaste manier begeleidde de tweevoudig Europees tafeltenniskampioene de 30 55 Plussers tijdens voor sommigen, hun eerste schreden op tafeltennisgebied. Maar ook degenen die in het verleden ooit een batje in handen hadden gehad konden haar opmerkingen wel gebruiken. Vriesekoop liet hen ook baloefeningen doen, zelfs op 1 been.

Eerste Old Stars binnensport
Hein Timmermans vertelde dat TTCV met Old Stars is begonnen om met name de 55 Plussers de gelegenheid te geven in beweging te komen en te blijven. Natuurlijk kan dat ook met de andere walkingsporten die men in Veghel al kent. Maar het opmerkelijke is volgens Hein dat het de eerste binnensport in Meierijstad is voor Old Stars. En erg belangrijk voor ouderen om niet binnen te blijven zitten.

Voorkom vereenzaming
Ook Bettine Vriesekoop zinspeelde hierop. “Voor ouderen is het juist belangrijk dat zij met anderen in contact komen en niet vereenzamen. Er is altijd wel een tafeltennishal open waar je gemakkelijk naarbinnen kunt om met anderen het spelletje te spelen”, aldus de tafeltenniskampioene, die met haar 61 jaar nog veel plezier heeft in het uitdragen van haar sport.

Voortaan iedere maandag
“Vanaf nu kunnen 55 Plussers elke maandag van 10.00 tot 12.00 uur onder deskundige begeleiding aan Old Stars Tafeltennis meedoen. Met een deel beweegoefeningen en een deel tafeltennis”, zegt Hein Timmermans tot besluit.