Start Kaartverkoop Boerenbruiloft

Kuussegat - Wie de Boerenbruiloft en Jeugdboerenbruiloft van de Kuussegatters dit jaar wil meemaken kan voor het officiële gedeelte vanaf nu kaartjes reserveren via de website www.kuussegatters.nl. De aansluitende feestavond ‘t Vurspel is gratis toegankelijk.

Voor het eerst dit jaar wordt de Boerenbruiloft samen met het Jeugdboerenbruidspaar gevierd. Tess en Thomas zijn in november tijdens de Jeugdhofzitting onthuld als Jeugdboerenbruidspaar. Samen met het Boerenbruidspaar Marc en Hanneke Biemans en getuigen Theo en Hannie van Geel en Gerard en Petra van den Biggelaar kijken ze uit om de Boerenbruiloft te vieren op carnavalsvrijdag 17 februari.

Boerenbruiloft met stamppottenbuffet
Nieuw dit jaar is de datum van de boerenbruiloft. Voorheen op carnavalsdinsdag, dit jaar mogen de Boeren het carnavalsseizeon aftrappen meteen op vrijdagmiddag. Om 15.00 uur verzamelt men in de Zaai- en Pootgoedzaal bij Wittern op de Noordkade. Daar begint de ‘ceremonie’ met een gezamenlijke proost en worden de bezwaren tegen de ‘onechtverbintenis’ uitgesproken. Met een dikke knipoog natuurlijk. Het Jeugdboerenbruidspaar viert deze middag dat ze ‘Vrienden voor het Leven’ zijn. Uiteraard geen bruiloft zonder heerlijk buffet. Voor het eerst introduceert de boerenbruiloft een heus stamppottenbuffet.

‘t Vurspel
Rond de klok van 18.30 uur is het officiële gedeelte afgelopen en kan iedereen tijdens de receptie de beide bruidsparen feliciteren. De receptie is gratis te bezoeken voor wie wil. Aansluitend aan de receptie wordt er een knallende feestavond met de naam ’t Vurspel georganiseerd. Geen bruiloft is compleet zonder bruiloftsfeest. ’t Vurspel is net als de receptie gratis toegankelijk.

Info kaartverkoop
Enkel voor het officiële gedeelte en de bijhorende heerlijke stamppotmaaltijd zijn de kaarten te koop via: www.kuussegatters.nl. Entreekaarten voor volwassen kosten € 15,00, voor de jeugd (t/m 12 jaar) € 10,00. De Boerenbruiloft is de laatste jaren drukbezocht. Daarom is het verstandig op tijd een kaartje te kopen.