Staatssecretaris en burgemeester praten over onderzoek naar hoog sterftecijfer Meierijstad

MEIERIJSTAD – Staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken heeft woensdag met burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad gesproken over de wens om een onderzoek te laten doen naar de reden waarom in Meierijstad zoveel mensen zijn getroffen door het coronavirus. Meierijstad behoort tot de acht Nederlandse gemeenten met de meeste slachtoffers.

Vorige week drongen politieke partijen in Provinciale Staten aan op een onderzoek naar de relatie tussen luchtvervuiling en het sterftecijfer als gevolg van het coronavirus. Het RIVM heeft inmiddels ook uitgesproken zo’n onderzoek wenselijk te vinden. Ten tijde van de Q-koorts lagen Meierijstad en omgeving ook al in het epicentrum. Nu is dat weer zo.

Knops bracht woensdag een werkbezoek aan Uden en Meierijstad. Met burgemeester Van Rooij sprak hij over de impact die de epidemie op Meierijstad heeft. Beide bestuurders verkenden ook de mogelijkheden van het op-afstand-vergaderen.

De staatssecretaris stak de burgemeester en via hem iedereen in Meierijstad, een hart onder de riem en hij sprak zijn waardering uit voor de gecoördineerde aanpak van de gemeente Meierijstad en de samenwerking met de zorg- en onderwijsinstellingen in Meierijstad.