Sportkantine zwembad de Molenhey gaat voor goud

SCHIJNDEL – Na de verbouwing van zwembad de Molenhey heeft het bad de beschikking over een eigen sportkantine. Zaterdag werd deze kantine geopend. De sportkantine kreeg hierbij het gouden certificaat Gezonde Sportkantine uitgereikt en is daarmee de eerste in Meierijstad.

Gouden certificaat
Een trotse Monique Versluis, bedrijfsleider van het zwembad kreeg het gouden certificaat uit handen van wethouder Coby van de Pas die het eerder had ontvangen van Irene Walk van Team:Fit Coach. De wethouder wees nog eens op het belang van een gezonde voeding in relatie met gezond sporten. Het aanbod in de kantine voldoet aan de richtlijnen en indeling om in aanmerking te komen voor het certificaat Gezonde Sportkantine. Versluis: “We zijn geen café of bruine kroeg maar ondersteunende horeca binnen de gemeente. En met ingang van vandaag ook een gezonde sportkantine”. Dat het geen brons, zilver maar een gouden certificaat is geworden was duidelijk een verrassing voor Versluis: “Ik dacht we gaan voor brons en over anderhalf jaar wordt het wel een keer goud, maar dit! Ik ben ontzettend trots op mijn team want die hebben dit mogelijk gemaakt”.

Team:Fit
Team:Fit is een landelijke organisatie die zich inzet voor een gezondere sport. Irene Walk adviseert sportverenigingen over gezonde voeding: “Alles in de schijf van vijf is in ieder geval gezond. Dat is niet altijd mogelijk in een sportkantine. Wij kijken dan of je er iets naast aan kan bieden zoals iets met minder calorieën of iets simpelers, kun je een witte tosti vervangen door een volkoren tosti. Om goud te halen moet je aan verschillende voorschriften voldoen. Zo dient er voor elke productgroep een beter keuze te zijn. Bijvoorbeeld als je chips hebt zet je er een zakje popcorn naast.

Er zijn dus drie certificaten te behalen: brons, zilver en goud. Die laatste wordt niet zomaar verstrekt. Irene Walk: “Veel sportkantines starten met brons en eindigen met zilver. Maar zoals hier de doorstart meteen maken naar goud dat is wel heel bijzonder”.

VIDEO Uitreiking certificaat Gezonde Sportkantine
Fotograaf: Jan van Oort
Monique Versluis
Uitreiking certificaat Gezonde Sportkantine
Gezond aanbod