Sportieve en smakelijke onderwerpen in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Zodra je vroeger één stap over de drempel van de bibliotheek had gezet, daalde een serene stilte over je heen. Je waagde het niet om hardop een vraag te stellen. Er kwam direct een sissende SST naar je toe. Er heerste rust in de bieb. Mensen zaten te lezen en die mocht je niet storen.

Hoe anders is dat tegenwoordig. Een hele schoolklas komt je tegemoet en op weg naar de boekenkasten kibbelen ze er op los. Niemand die er iets van zegt. Want het mag gewoon. Sterker nog; er wordt voortaan gezongen in de bibliotheek. In november start een nieuw project onder de noemer: ‘Zing Nederlands met me’. Zangavonden die tot doel hebben om mensen (beter) Nederlands te leren. In de 55 Plusshow van zondag 17 november hoor je van bibliotheekmedewerkster Janneke van Hemmen hoe de (stem)vork in de steel zit.

Herfstwandeling over Vlagheideberg
Ook tijdens een wandeltocht kun je het een en ander leren. Zeker als je met de Herfstwandeling over de Vlagheideberg in Eerde meedoet. Vrijwilligers vertellen je alle wetenswaardigheden over de flora en fauna in dit natuurgebied dat vijfentwintig jaar geleden nog als vuilstortplaats bekend stond. Als je het gesprek met Ad Bekkers gehoord hebt ga je ongetwijfeld al op zoek naar je wandelschoenen. Voor de 5 kilometer lange wandeltocht over dit uniek stuk natuurgebied nabij Eerde hoef je die echter pas op zondag 24 oktober aan te trekken.

Krollenloop: Lekkerste hardloopevenement
Heb je de smaak van het lopen eenmaal te pakken dan kun je de wandelschoenen enkele weken later omruilen voor de hardloopschoenen. Want op zondag 7 november staat in Veghel de Krollenloop op het programma. Een evenement met een lekkere nasmaak. Want wie kent ze niet; de anijsbroodjes van de bakker met speculaas erop. Ze wachten na de finishlijn op de deelnemers van dit sportieve hardloopevenement. Natuurlijk ook op jou 55 Plusser. Luister voordat je gaat trainen echter zondag eerst naar een vertegenwoordiger van de Krollenloop voor het laatste nieuws over de lekkerste hardloopwedstrijd in Nederland.

Een sprint met de pen
Gelukkig kent de 55 Plusshow ook een aantal vaste medewerkers dat zich wekelijks warmloopt voor ons radioprogramma. Zoals rasverteller Antoon Buiting uit Sint-Oedenrode met zijn Meierijs Verhaal. Namens Schrijverscollectief Meierij trekt de Veghelse dichter Dinah van Hees voor ons een spintje met haar pen. Zij sluit ons eerste uur af met het Gedicht van de Week. Sonja van den Heuvel haast zich zondags altijd naar de 55 Plusmicrofoon om het nieuws uit de bibliotheken van Meierijstad aan te kondigen. Ook in deze uitzending is zij weer van de partij. Een geweldig team dat zondag weer in de 55 Plusshow te horen is. Via 107.1 FM, DAB+ en alle mediakanalen van OSR 920 en Omroep Meierij.

De makers van de 55 Plusshow