Sportieve en literaire verslaving in 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – Voor de 55 Plusshow van zondag 6 november sloeg de redactie zowel de sportieve als literaire weg in. Sportief vanwege het feit dat zondag de 8e editie van de Krollenloop in Veghel wordt gehouden. Daarvoor gingen we met de microfoon langs bij Antoon Bekkers in Erp. Hij is de oudste deelnemer van het peloton atleten dat zondag de loopschoenen aantrekt. Antoon staat om 14.45 uur aan de start van de 10 kilometer en wil maximaal 1 uur later finishen. In de show vertelt hij zondagmorgen sinds wanneer hij aan de loopsport verslaafd is geraakt.

Leesverslaving
Voor de volgende verslaving gingen we afgelopen donderdagavond naar de bibliotheek in Schijndel. Daar hingen zo’n 40 boekenwurmen aan de lippen van de romanschrijvers en columnisten Marjan Berk en Jerry Goossens. De woordkunstenaars vertelden hun ideeën over: Oud worden, Jong blijven. De humoristische verteltrant van de 90-jarige Marjan Berk en 57-jarige Jerry Goossens zorgden voor een gezellige luisteravond in het Schijndelse RAADhuis. Behalve vanuit het publiek kregen beiden ook nog vragen via de 55 Plusmicrofoon te beantwoorden. Ook die hoor je zondag.

Tussen 11.00 en 13.00 uur
Wat er nog meer te horen valt? Het Meierijs verhaal van Antoon Buiting, boekennieuws van Sonja van den Heuvel en het Gedicht van de Week. Dit keer van Dinah van Hees. Dat alles gaat vergezeld van muziek uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Je hoort het komende zondag als je tussen 11.00 en 13.00 uur afstemt op 107.1 FM, DAB+ of één van de andere mediakanalen van Omroep Meierij en OSR920.