Sportclubs willen paar meter meer in De Groene Long

SINT-OEDENRODE – Een paar meter meer: daar zouden MHC Sint-Oedenrode en de basketbalclub Sint-Oedenrode heel blij mee zijn. Zij spraken donderdagavond 12 januari in tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad. De clubs maken nu gebruik van sporthal De Kienehoef. Maar zij zullen gebruik gaan maken van de multifunctionele accommodatie De Groene Long. Wat de beide clubs jammer vinden is dat die sportruimte niet net wat groter is.

De nieuwe sportruimte is net zo groot als de huidige ruimte. Een gemiste kans vinden de beide clubs. Want daarmee is de Groene Long in hun ogen niet toegerust voor de toekomst. Beide clubs vinden het jammer dat hun spelers niet optimaal kunnen trainen. Ook zijn ze bang dat vooral de jeugd niet op de voor de hand liggende tijden kan sporten in de Groene Long en daardoor uit moet wijken naar Schijndel of Veghel.

Gemiste kans
De clubs willen een 4 meter extra in de lengte en 2 meter extra in de breedte. Dan zouden de spelers van de hockey- en basketbalclub letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen. De hockeyclub gaf te kennen dat ze het jammer vindt dat ze anderhalf jaar geleden niet betrokken of uitgenodigd was om mee te denken over de accommodatie. Een gemiste kans, zo noemden ze het. Maar een kans die nog wel, als het aan hen ligt, gegrepen kan worden door bij alle sportclubs die straks bij de Groene Long gaan sporten alsnog te vragen hoe groot de sporthal moet worden.