Sportawards Meierijstad worden aan huis bezorgd

MEIERIJSTAD - Maar liefst 20 kampioenen en vrijwilligers werden vrijdag 17 en zaterdag 18 september in het zonnetje gezet door de Sportraad Meierijstad. Vanwege de geldende coronamaatregelen was een sportgala niet mogelijk. De sportraad bezorgde de awards daarom aan huis.

De awards zijn uitgereikt aan:

Sjef van den Berg
Sjef is werd Nederlands kampioen outdoor bij de heren recurve in september 2020 in Ulvenhout. Hij is lid van Handboogvereniging Concordia in Sint-Oedenrode.

Rob van den Brand
Rob werd in maart 2021 Nederlands kampioen in de 2e klasse heren recurve in Berkel-Enschot. Hij is lid van boogschietvereniging Landmans Unie 1843 in Schijndel.

Joost Gerrits
Joos was bestuurslid van Atletiekvereniging de Keien en aanspreekpunt voor coronazaken. Hij was in deze periode bijna elke avond bij de club aanwezig om te kijken of de maatregelen die de club gedacht had ook in de praktijk werkten.

Jarno van Gorkum
Jarno werd Nederlands kampioen handboogschieten indoor bij de aspiranten tot en met 13 jaar. Dit NK was in maart 2020 in Zeelst. Daarnaast werd hij Nederlands kampioen outdoor aspiranten tot en met 13 jaar tijdens het NK in september 2021 in Berkel-Enschot. Jarno is lid van Handboogvereniging Concordia in Sint-Oedenrode.

Cor van de Heijden en Eric Markgraaff
Nederlands kampioenen in het judo-onderdeel Kodokan Goshin Jutsu. Ze behaalden deze titel op 16 februari 2020 te Dordrecht. Zij sporten bij Budovereniging Dai Ippo in Sint-Oedenrode.

Anja Heikoop
Anja is al zes jaar voorzitter van tennisclub Skinlo in Schijndel. Ze heeft de club naar een hoger niveau gebracht door onder meer de jeugdopleiding opnieuw op te zetten. Ook heeft zij in haar laatste bestuursjaar voortvarend en adequaat de problemen van de coronamaatregelen opgepakt en de vereniging ondanks deze crisis goed laten functioneren zonder ledenverlies.

Ad van den Heuvel
Ook is Ad al meer dan 40 jaar lid van boogschietvereniging Landmans Unie 1843 in Schijndel. Hij runt al geruime tijd de bar en zorgt dat er altijd genoeg drank en barpersoneel is.

Carsten Janss
Carsten zet zich vooral als trainer in bij Atletiekvereniging De Keien in Veghel. Zo gaf hij in zijn eindexamenjaar jeugdtrainingen en gaf hij zelfs training met een gebroken arm. Ook was Carsten bij de testwedstrijden in de coronatijd aanwezig.

Ann en Wim Ketelaars
Ann en Wim Ketelaars uit Mariaheide zijn actief bij langlaufvereniging Bedaf in Uden. Ann won zilver bij het Nederlands Kampioen 7,5 km vrije stijl (60+) en bij de 10km klassiek (60+). Wim won brons bij langlauf het Nederlands Kampioen 7.,5 km vrije stijl (70+) en bij de 10 km klassiek (70+).

Jan Nuijten
Jan Nuiten uit Sint-Oedenrode werd in januari 2020 Nederlands kampioen i 4 x 100 m vrije slag 280+ estafette in de leeftijdscategorie 70+. Hij won zilver op de 100m vrije slag, 50m rugslag, 100m wisselslag en 50m vrije slag en brons op de 100 m rugslag, behaald in januari 2020. Jan sport bij PSV Zwemmen.

Theo Passier
Theo werd in september 2020 Nederlands kampioen bij de heren compound veteranen op het NK Veldschieten in Tienray. Hij is lid van Handboogvereniging Concordia in Sint-Oedenrode.


Lisa Pieters
Lissa won zilver bij het Nederlands Kampioenschap voor aspiranten in 7 2020 in Veldhoven. Zij deed mee aan de
klasse meisjes recurve t/m 10 jaar. Lisa is lid van Handboogvereniging Concordia in Sint-Oedenrode.


Sandra Schellekens
Sandra werd tweede opde korte baan bij het open Nederlandse Masters kampioenschap in januari 2021 in Rotterdam. Ze won ook zilver op 1500 meter vrije slag dames 35+. Sandra zwemt bij Neputunus ’58 in Schijndel.

Tom Schellekens
Tom behaalde op 27 september 2020 in Sittard de tweede plaats bij het Nederlands Kampioen mountainbiken bij de junioren. Hij is lid van Wielervereniging Schijndel.

Harold van Veghel
Harold is fanatiek en altijd bereid om een handje te helpen bij ‘zijn’ voetbalclub RKSV Schijndel.

Jos Verkuijlen
Jos is al vanaf 196o actief als speler en vrijwilliger bij Voetbalvereniging Erp. Van 1985 tot en met 1996 was hij actief als voetballer en leider bij Erp, 3, 4 en 5 . Daarna was hij tot 2000 leider en verzorger bij Erp 1. In die tijd was hij ook jeugdtrainer/jeugdleider. Vanaf 2005 tot en met het seizoen 2020-2021 was hij wedstrijdsecretaris. Daarnaast was hij ook actief als vrijwilliger bij tennisvereniging Hertog-Jan.

Lita en Ziva van Weert
Lita won in januari 2020 het Zuid-Nederlands Kampioen schoonspringen categorie D op de 1 meter- en de 3 meter plank. Zin won tijdens deze kampioenschappen goud in de categorie E op de 1 meter-plank. Lita en Ziva zijn lid van PSV Schoonspringen.