Sport, muziek en dans zondag in de 55 Plusshow

MEIERIJSTAD – De 55 Plusshow brengt zondag 1 oktober informatie over zowel sport, muziek als dans. En natuurlijk ontbreekt de gebruikelijke dosis kunst en cultuur niet in onze uitzending die van 11.00 tot 13.00 uur te horen is via 107.1 FM en de mediakanalen van Omroep Meierij.

Olga Commandeur
Over de sport praten we met Wim Vermeulen. Hij was 5 jaar geleden initiatiefnemer van Walking Sport. Wim begon met walking football, maar de activiteiten breidden zich de afgelopen jaren fors uit met nog heel veel andere sporten die op de sportparken in Meierijstad beoefend worden. Het eerste lustrum viert Meierijstad op 12 oktober met een sport- en beweegfestival. Hiervoor komt ook Olga Commandeur naar sportpark De Molenheide in Schijndel, waar het sportieve feestje wordt gevierd.

40 Jaar Big Band Schijndel
Een ander feest dat in de steigers staat vindt ook in Schijndel plaats. Big Band Schijndel bestaat 40 jaar en laat dat niet ongemerkt voorbijgaan. Hans Fassbender weet precies hoe het feestje in elkaar steekt en vertelt daar zondag over.

Stadsbal Meierijstad
Berdy Maertens-Stoof gaat beroepsmatig dansend door het leven. We bellen deze dansdocente om het laatste nieuws te horen over Stadsbal Meierijstad dat op 14 oktober op de Noordkade in Veghel wordt gehouden. Met de workshops Salsa, Boogiewoogie en Ierse Dans en dansdemonstraties. Je kunt ook de hele avond zelf dansen.

App de DJ
Mocht je zondag tijdens de uitzending van de 55 Plusshow een dansje willen maken dan zorgt onze technicus voor de muziek. Natuurlijk uit de jaren ’70, ’80 en ’90. Heb je zelf voorkeur voor een artiest of genre? Laat het hem weten via App de DJ in de Omroep Meierij-app. En de dosis kunst en cultuur waarover we eerder spraken komt van onze vaste medewerkers Antoon Buiting, Sonja van der Heuvel van bibliotheek Meierijstad en van Lucia Silder namens schrijverscollectief Meierij.