Spoedreparatie aan de Eerdsebaan

EERDE – Op de weg tussen Schijndel en Veghel ter hoogte van Eerde is donderdagavond een spoedreparatie uitgevoerd. Dat gebeurde op de rotonde waar de Eerdsebaan en de Kapelstraat samen komen. Er waren daar problemen met het asfalt en dat moest snel worden opgelost.

Het is opvallend want ruim een half jaar geleden vond er op die weg nog regulier onderhoud plaats. Het asfalt was toen toe aan onderhoud en werd daarom tijdens de werkzaamheden vervangen. Dat gebeurde in opdracht van de provincie.

Geluidsreducerend asfalt

Bij dat werk werd alleen het asfalt vernieuwd. Volgens de provincie gebeurde dat omdat de gemeente Meierijstad toen nog aan het nadenken over wat ze eigenlijk met de weg aan wil. In afwachting daarvan werden geen grote aanpassingen gedaan. Wel werd de asfaltlaag vervangen door geluidsreducerend asfalt. Nu moet er dus een spoedreparatie uitgevoerd worden.

Eind april trok de dorpsraad van Eerde weer aan de bel na een dodelijk ongeval op de Eerdsebaan. Eerde klaagt al lang over het gevaar van de weg. In mei maakte de gemeente bekend de oversteek over de Eerdsebaan ter hoogte van de Horstjens veiliger te maken. De gemeente denkt ondertussen na over meer maatregelen. Tot zolang moet de provincie kleine ingrepen aan de weg plegen om die in goede staat te houden.

De weg is de hele nacht afgesloten.

Fotograaf: Foto's Tom Berkers

Tags