Speurtocht met pannenkoeken in Lambertuskerk

Open dag met activiteiten in de Lambertuskerk in Veghel

VEGHEL - Zondag 4 februari 2024 organiseert het Familiepastoraat in de Lambertuskerk in Veghel een open dag. Er wordt om 10.00 uur gestart met een viering en daarna zijn er diverse activiteiten waaronder een speurtocht met pannenkoeken, rondleidingen en een escape uit het kerkgebouw.
Zondag 4 februari Open dag met activiteiten in de Lambertuskerk in Veghel

Het programma ziet er als volgt uit:

10.00-11.00 uur Maria Lichtmis viering
We vieren dat Jozef en Maria met Jezus naar de tempel gaan om God te danken voor hun kind. Iedereen wordt voorafgaande aan de viering uitgenodigd om een kaarsje aan te steken. Tijdens de viering worden de kaarsen gezegend.

11.30– 14.00 uur Speurtocht met pannenkoeken
Na de viering is er koffie/thee en limonade en kunnen kinderen en ouders ‘op speurtocht’ in de kerk. De speurtocht is gemaakt voor kinderen van ongeveer 7/8 jaar, maar iedereen kan meedoen. Een speurtocht duurt ongeveer een uur. U bent welkom met uw gezin om te speuren en om pannenkoeken te eten.

11.15-15.30 uur Rondleidingen in de kerk
De rondleidingen worden gegeven door ervaren gidsen. De eerste rondleiding start om 11.30 uur en de tweede rondleiding start om 13.30 uur. De Lambertuskerk, een kerk van de beroemd geworden architect Pierre Cuypers zit vol verhalen en verrassingen.

16.00-18.00 uur Church escape
Tussen 15.00 en 16.00 uur wordt de kerk voorbereid voor een ‘ontsnapping’. Om 16.00 uur gaat de deur op slot. Jongeren die hun vormsel doen en leeftijdgenoten krijgen een uur de tijd om via opdrachten en speurwerk in de kerk de juiste combinatie te vinden van het slot. Zal het hen lukken? De escape sluiten wij af met een gezamenlijke maaltijd. Deze ‘escape’ is alleen bedoeld voor genodigden.