Podcast De Elfde Man - Aflevering 4: Souvenir Hunting

MEIERIJSTAD - De Amerikaan aan de witte parachute is niet gevonden door de Duitsers. Nu is het zaak zo snel mogelijk te vluchten. Hij heeft opdracht om naar het zuiden te gaan en contact te leggen met mensen van het verzet. Maar hoe weet hij wie er betrouwbaar is? Gelukkig krijgt hij hulp in Sint-Oedenrode. Tientallen jaren later volgt Cor Vervoort zijn sporen. En wij volgen Cor.

Deze audioproductie is gemaakt door Podcastcollectief Talud, met dank aan de gemeente Meierijstad, Omroep Meierij en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het hoorspel werd geschreven door René Verdiesen. De stemmen in het hoorspel zijn van Daan Bolier, Hasse Bosma en Monique Dragt. Nico van de Wetering speelde zijn eigen opa.

Cor Vervoort schreef het boek Sodom und Gomorra waarin o.a. het verhaal van De Elfde Man staat beschreven. Dit boek is verkrijgbaar bij het Geronimo Museum in Eerde. Podcastcollectief Talud bestaat uit Tanja Slootmans en Laura van den Akker. En wilt u de foto's zien die bij de podcast horen, ga dan naar www.podcastcollectieftalud.nl.


Tags