De Elfde Man - Podcast aflevering 2: Eerde in oorlogstijd

MEIERIJSTAD - 1943 - Eerde is een klein boerendorp in Brabant. Het lijkt alsof ze zich best redden tijdens de oorlog. Maar voor de bezetter is Eerde van groot belang vanwege de locatie aan doorgaande routes. Het dorp wemelt van de Duitsers die oefenen in hun ‘schietkelder’ in de bossen.

Cor wil zijn moeder postuum rust geven door uit te zoeken wie de parachutist was. Hij ondervraagt vele getuigen. M.m.v. Cor en Mieke Vervoort, Christ Klep, Adriaan en Bets van Hooft en Erwin Janssen. De hoorspelen werden geschreven door René Verdiesen en zijn gebaseerd op het verhaal van Cor. De stemmen in deze aflevering zijn van: Egbert de Flines, Leon de Kok, Suus van Dort, René Verdiesen, Herman Borra en Styno Huijkman.

De intromuziek is van www.audionautics.com. De geluidsfragmenten in de intro komen uit de film Hell over Germany van Documentary.net. Wij bedanken het Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Meierijstad en Omroep Meierij.

Cor Vervoort schreef het boek Sodom und Gomorra waarin het verhaal van De Elfde Man staat. Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij het Geronimo museum in Eerde.
Podcastcollectief Talud bestaat uit Tanja Slootmans en Laura van den Akker.
Foto’s van deze productie staan op www.podcastcollectieftalud.nl

Podcast De Elfde Man - Aflevering 2
Podcast De Elfde Man