Speciale theatervoorstelling over dementie

EERDE – Met als titel ‘Ach, die lieve oudjes’, wordt op dinsdag 29 november om 19.30 uur in De Brink in Eerde een theatervoorstelling gespeeld over dementie. Deze avond is bestemd voor mantelzorgers, vrijwilligers, verzorgers en iedereen die meer wil weten over deze ziekte. Na de pauze is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan deskundigen en het delen van ervaringen.

Ludieke uitleg
De theatervoorstelling ‘Ach, die lieve oudjes’ is een voorstelling van een uur waarin psychologe Annemie Ruijs, Piano docent & muziektherapeut Kenneth van Doremalen en Trainingsacteur & coördinator Welzijn Resi Spijkers op ludieke wijze uitleg geven over dementie. De vier belevingsfases hiervan komen aan bod, zoals de ‘bedreigde ik’, de ‘verdwaalde ik’, de ‘verborgen ik’ en de ‘verzonken ik’.

Maandelijkse bijeenkomsten
Initiatiefnemers van de toneeluitvoering zijn Het Alzheimer Café Uden-Veghel en Alzheimer Café 't Groene Woud. Beiden een ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. Elke maand organiseren de café’s een bijeenkomst met praktische informatie over dementie, gecombineerd met gezelligheid en sociaal contact.

Logo Alzheimer Nederland