Spaanse muziek in vijfde aflevering van Uurtje Klassiek

Gespeeld door Marie de Thouars, Guillermo Quintero Rojas en Glenn de Roo

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij TV zendt de komende twee weken de herhaling uit van de vijfde aflevering van de serie “Uurtje Klassiek”. Tot eind oktober zullen de zeven afleveringen tweewekelijks worden herhaald.

In deze aflevering van Uurtje Klassiek heel gevarieerde werken van Bach, Händel, Massenet en Spaanse muziek van Sarasate, Torroba en Llobet. De uitvoerende musici zijn Marie de Thouars, Guillermo Quintero Rojas en Glenn de Roo..

Uurtje Klassiek is een huiskamerconcert dat oorspronkelijk was bedoeld voor alle mensen in zorginstellingen en mensen die aan huis gebonden zijn en die door de coronacrisis niet naar concerten kunnen. Door de crisis kunnen musici niet meer naar de mensen toe. Zij nemen nu thuis de muziek op en Omroep Meierij zond zeven afleveringen van Uurtje Klassiek uit.

Dat was zo’n succes dat de musici hebben besloten nieuwe opnamen te maken. Tot die tijd herhalen we de eerste zeven concerten.

De vijfde aflevering is te zien van 19 september tot en met 1 oktober. De uitzendtijden zijn zaterdag en zondag na RondOM van 15.00 uur, dinsdag na de nieuwsuitzending van 19.00 uur en donderdagmorgen na RondOM van 09.00.

U kunt alle afleveringen ook bekijken op ons YouTubekanaal.