SP: 'Gebruik gezond boerenverstand'

Partij zet vraagtekens bij externe adviseurs

MEIERIJSTAD – Meer gezond boerenverstand gebruiken en minder geld uitgeven aan externe adviseurs. Dat is de boodschap van de SP-fractie in de gemeenteraad van Meierijstad.

De fractie keert zich al langer tegen geld dat de gemeente uitgeeft aan adviseurs van buiten de gemeentelijke organisatie. Aanleiding om weer aan de bel te trekken zijn de kosten voor de herinrichting van de markt in Veghel.

Lampen en gevels

Aan die herinrichting is anderhalf miljoen euro betaald en daarvan was een kwart miljoen voor externe adviseurs. “En dan hebben we het nog niet gehad over de grote bedragen die door de voormalige gemeente Veghel ooit zijn uitgegeven aan adviseur Molenaar, die daarvoor adviezen gaf over lampen en gevels. En andere bureaus die voor veel geld hun licht mochten laten schijnen over dit centrum,” aldus de SP-fractie.

Volgens de socialisten heeft geen van adviseurs ooit een goede oplossing aangedragen die hout snijdt. De fractie pleit nu voor het gebruik van gezond boerenverstand.


“Volgens ons kom je daarmee verder dan met dure adviezen van externe adviseurs. Al zul je ze op onderdelen beslist wel nodig hebben,” aldus de SP.