SP en Hart verbaasd over groenrenovatie De Ruyterstraat

SCHIJNDEL – De SP wil dat de gemeente nog eens goed kijkt naar de manier waarop het groen in de Michiel de Ruyterstraat in Schijndel is gerenoveerd. Volgens de partij zijn veel bewoners het er niet mee eens en is niet iedereen daarover gehoord. De SP krijgt hierbij steun van Hart.

De SP heeft de klachten verzameld. Volgens de partij worden er twintig gezonde bomen gekapt zonder dat er andere bomen voor worden terugplaatst. Dat zou gebeurd zijn zodat de bomen niet meer in de weg zouden staan als mensen hun auto in of uit willen stappen. Met drie uitroeptekens onderstreept de SP de verontwaardiging hierover.

De blauwe afvalbak voor zakjes met hondenpoep is zo neergezet dat mensen twee keer de straat over moeten steken om er te komen.

Omlopen met een rollator

Er is een stuk stoep vervangen door parkeerplaatsen. Mensen met een rollator moeten nu omlopen. Kleine kinderen gebruikten die stoep om rondjes rond het plein te fietsen. Ze moeten volgens de SP nu over de straat.

Uit gesprekken die de SP met bewoners heeft gehad heeft de partij de conclusie getrokken dat er geen sprake was van inspraak. Mensen mochten alleen ja zeggen tegen het plan.

De SP wil dat de gemeente nog eens goed naar de zogenaamde groenrenovatie van de Michiel de Ruyterstraat gaat kijken.

Hart gaat nog een stapje verder. Volgens die partij is de situatie in de Schijndelse straat onveiliger geworden. Hart wijst erop dat de partij in 2017 een initiatiefvoorstel heeft ingediend waarin staat dat bewoners zelf met plannen kunnen komen als ze willen dat hun straat opgeknapt moet worden.

Kleurpotloden

“Onder begeleiding van een of meer ambtenaren gaan bewoners vervolgens zelf met vellen papier en kleurpotloden in de weer. Kort nadat het voorstel in 2017 werd aangenomen, konden inwoners van een straat in Olland al ervaren hoe mooi het werkt,” aldus Hart.

Het college van burgemeester en wethouders was indertijd tegen dat idee. “Achteraf gezien hadden we kunnen weten dat de aandacht voor deze afspraak na een tijd zou verslappen,” aldus Hart.

Foto Google