SP: 'Besluit voor verkiezingen over windmolens'

MEIERIJSTAD – De fractie van de SP vindt dat de gemeenteraad nog voor de verkiezingen in maart 2022 een besluit moet nemen over windmolens in Meierijstad.


De gemeente kondigde dinsdag aan dat er dit jaar geen besluit meer wordt genomen omdat er meer tijd nodig is om te overleggen met in inwoners.

De SP is blij dat er meer overleg wordt gepleegd, maar van de andere kant is fractievoorzitter Ruud Merks sceptisch om een besluit door te schuiven naar 2022.

Paaien

“In maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen en dit onderwerp ligt zeer gevoelig. De kans is groot dat het besluit over de verkiezingen heen wordt getild. Wie bekent er vooraf kleur en wie wil er zijn handen niet aan branden? Komen er dan mooie praatjes en mooie beloftes om de bewoners te paaien om vervolgens na de verkiezingen gewoon door te gaan op de ingeslagen weg want in de huidige samenstelling van de gemeenteraad is er al een ruime meerderheid,” aldus Merks

Als je bewoners, omwonenden en belanghebbenden echt serieus neemt is het volgens Merks wel netjes voorafgaand aan de verkiezingen kleur te bekennen “zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is, en niemand met mogelijk loze beloftes het bos worden ingestuurd”, aldus de fractievoorzitter van de SP.