Sociale huurwoningen op voormalige Fioretti Campus

SINT – OEDENRODE – Op het terrein in Sint-Oedenrode waar vroeger het Fioretti College stond gaat Woonmeij 26 sociale huurwoningen bouwen. Het worden appartementen met elk twee slaapkamers.

Het oude schoolgebouw aan de Kasteellaan heeft nog een tijdje dienstgedaan als de Campus Fioretti. Daar waren kleine ondernemingen in ondergebracht. De sluiting van die campus leidde tot protesten, maar die konden niet voorkomen dat de bedrijven moesten verhuizen en het oude gebouw tegen de grond ging.

Inmiddels is er dus een plan ontwikkeld voor 26 sociale huurwoningen. Daar zijn Woonmeij en de gemeente blij mee, want is een flinke woningnood. Het wordt een complex van drie lagen. De bouw begint in 2022 en is half 2023 klaar.

Bomenrij blijft behouden

Omdat de appartementen dicht bij het park in de wijk Vogelenzang en kasteel Henkenshage komen, is er een ontwerp uitgerold dat past in de parkachtige, groene omgeving. De inrichting van die omgeving zelf zal daarop aangepast worden. De gemeente heeft als voorwaarde gesteld dat tweederde deel van het terrein bebouwd mag worden en dat éénderde deel groen moet worden. Wat er nu aan groen is wordt zoveel mogelijk behouden. Dat geldt voor de bomenrij in de Kasteellaan, voor de aanwezige sloten en de beeldbepalende bomen aan de kant van de wijk Vogelenzang.

De bewoners moeten straks op het eigen terrein parkeren. Een deel van de parkeerplaatsen wordt onder het gebouw gelegd waardoor er weer meer ruimte blijft voor groen.