Sobere dodenherdenking: burgemeester legt zeven kransen

MEIERIJSTAD - Dodenherdenking 2020 zal in Meierijstad een heel ander karakter kennen dan in voorgaande jaren. Burgemeester Van Rooij legt in de ochtend van 4 mei bij zeven verschillende oorlogsmonumenten in Meierijstad een krans.

Dat doet hij in aanwezigheid van één vertegenwoordiger van het lokale comité dat normaal gesproken de herdenking organiseert en een wethouder.

Van deze kransleggingen worden filmopnames gemaakt. Van alle filmopnames samen wordt één film gemaakt die rond 18.00 uur op www.meierijstad.nl en ook op de social mediapagina’s van Meierijstad geplaatst wordt.

Alle inwoners van Meierijstad worden uitgenodigd om gedurende de gehele dag zelf bloemen te leggen bij de verschillende oorlogsmonumenten of oorlogsgraven die Meierijstad kent.

De gemeente Meierijstad vraagt iedereen de vlag halfstok te hangen. Dit kan vanaf zonsopkomst tot zonsondergang.

Er is een landelijke oproep tot het spelen van de taptoe uitgegaan. De gemeente Meierijstad hoopt dat daaraan vele trompettisten gehoor zullen geven zodat op 4 mei om 19.58 uur op vele plaatsen de taptoe zal klinken.

Op 5 mei zijn er geen officiële bevrijdingsfeesten, temeer omdat Meierijstad al in september uitgebreid 75 jaar bevrijding heeft gevierd. De gemeente roept iedereen op die dag de vlag uit steken.