Snelheidsmolen, Break Dance en ijsballen op Veghelse kermis

VEGHEL - Oliebollen, vertrouwde en nieuwe attracties en ijsballen met smaak, de kermis van Veghel staat weer op het punt van beginnen. De kermis begint aankomende vrijdagavond 15 september en duurt tot woensdag 20 september.
Archieffoto.

Kermismeester Jan-Hein Opheij hoopt op een mooie kermis. “We denken dat we een mooi aanbod hebben met enkele nieuwkomers en vertrouwde exploitanten. Het wisselen van attracties is voor ons geen doel op zich. De Veghelse kermis is een familiekermis die ook geschikt is voor jonge en oudere jeugd.”

Snelheidsmolen en Break Dance
Er zijn twee bevestigde nieuwe attracties bijgekomen. De derde nieuweling kon de kermismeester niet prijsgeven omdat die attractie in de komende dagen nog gekeurd wordt op veiligheid. “De Beach Party komt erbij, dat is een snelheidsmolen. Het is geen nieuw, bedachte attractie maar de afgelopen jaren beleeft het wel een opmars en is populair onder jongeren.” De andere nieuwe attractie is de Break Dance, het succesnummer is terug van weggeweest. Opheij: “Een kermis zonder de Break Dance is geen kermis. Het is een publiekstrekker die er altijd bij hoort. Vorig jaar kon de exploitant vanwege een volle kermisagenda niet, daarom was de Tornado de vervanger. Hopelijk valt de Break Dance in de smaak.” De Mega Skeeball is overigens
ook terug.

IJsballen
Een nieuwe exploitant maakt ijsballen waar je vervolgens zelf smaak aan kan geven. “Het is een snowy concept. De exploitant was al een bekende op andere kermissen in de regio en kreeg toen van een paar bezoekers de vraag of hij niet eens naar de Veghelse kermis toe kon.” Als je kijkt naar de weersverwachting belooft Veghel niet terug te komen van een koude kermis, desondanks is de verwachting dat het minder warm word dan vorig weekend. “Te warm is nooit goed. We verwachten komend weekend temperaturen van 25 à 26 graden en een aangename avondtemperatuur, dat is perfect kermisweer. We hebben het geluk aan de kont hangen, haha. Er is in de derde week van september vaak goed nazomerweer. Ik denk dat Veghel volgende week woensdag terug zal kijken op mooie kermisweek.”

De kermis vormt een ontmoetingsfeest waarbij er veel lol wordt gemaakt. De doelgroep groeit volgens de kermismeester mee met de kermis. “Mijn twee kinderen zijn zes jaar oud en hebben al enkele doelen gesteld. Mijn zoontje wil bijvoorbeeld dit jaar voor het eerst alleen in ‘Reis door Toverland’ vertelde hij tijdens het ontbijt. Hij ging er vorig jaar met hangen en wurgen in samen met zijn neefje.”

Parkeren
De parkeerterreinen aan het Stadhuisplein en Meijerijplein in Veghel zijn van dinsdag 12 tot en met donderdag 21 september vanwege de kermis niet beschikbaar. Dat is dus drie dagen voorafgaand aan de kermis omdat het evenemententerrein nog moet opgebouwd worden en er onder meer tijdelijke stroomvoorzieningen worden aangelegd. Dinsdag en woensdag zijn volgens de kermismeester de opbouwdagen.