Snak jij ook naar een goed verhaal?

Programma 55 Plusshow

MEIERIJSTAD - Verhalen, die hoor je in de kroeg, bij de koffieautomaat op het werk, of tijdens de groepstraining met je sportclubje. Tenminste, zo ging dat tot een klein jaar geleden. Nu hoor je ze bijvoorbeeld op zondag tussen 11.00 en 13.00 uur in een radioprogramma als de 55 Plusshow. Of je leest een boek. Verzucht jij nu ook dat het zo fijn was toen we nog even naar de bieb konden? In Veghel kan het op gezette tijden nog steeds op een leuke, alternatieve manier. Dan zetten de medewerkers de ramen open voor de Afhaalbieb. Ze hebben zelfs een verrassingsmenu. Hoe dat werkt? Marieke Jacobs legt het komende zondag uit in onze show.

Nog meer inspiratie
Net over de gemeentegrens in Heeswijk vind je een heus inspiratiemuseum. Dit museum vol lijfspreuken heb je te danken aan Casper Hoenderdos. Hij organiseert trouwens ook verhalenwandelingen door het beekdal van de Aa. In onze uitzending doet de geboren verteller uit de doeken hoe je na zo’n wandeling van zo’n anderhalf uur toch anders naar de omgeving gaat kijken.

Turen in je eigen omgeving
Blijf je liever thuis op de bank of in je gemakkelijke stoel zitten. Ontdek eens hoe interessant het is om een half uurtje in je eigen tuin te gluren. Aardige kans dat je allerlei vogels spot. En dat is precies waar het om gaat bij de Nationale Tuinvogeltelling die dit weekend wordt gehouden. Het is de bedoeling dat je een half uur lang alle vogels telt die in je tuin verblijven. Dus niet die eroverheen vliegen. Harry Timmermans, een vogelliefhebber uit Schijndel, doet zelf al jaren mee. Zondagochtend legt hij uit waarom de momentopname van de aantallen vogels in de Nederlandse tuinen interessant is. Trouwens, heb je geen tuin maar wel een balkon? Dan kun je ook meedoen. En om het je gemakkelijker te maken is er de app mijnvogeltelling.nl. Daarin staan de meeste vogels afgebeeld en vind je uitleg over de manier van tellen.

Priknieuws
Ook goed om te weten: deze week is in Veghel de tweede prikronde begonnen voor de vaccinatie tegen het coronavirus. In onze uitzending hoor je een aantal gesprekjes met belanghebbenden. Zoals Sanna Elkadiri. Zij kreeg drie weken geleden de allereerste prik in Nederland.

Vaste prik
Muziek uit de jaren ‘70, ‘80 en ‘90, het Meierijs Verhaal van Antoon Buiting en het Gedicht van de Week: ze zijn zoals altijd vaste prik in de 55 Plusshow. Over het gedicht gesproken, dat komt deze keer uit het eigen werk van Hans F. Marijnissen van Schrijverscollectief Meierij. Is er dan geen Top 3 uit Vervlogen Tijden? Natuurlijk wel! Uit welk jaar komt die volgens jou, als we verklappen dat we Queen, Smokie en Boney M draaien? Reden genoeg om zondag aan te haken bij de 55 Plusshow op OSR920 Omroep Meierij. Op 107.1 FM, DAB+ of op de livestream via www.omroepmeierij.nl En als je geen genoeg kunt krijgen van onze verhalen, dan is er altijd nog onze podcast.