Sluiting Schijndelse bieb: “Nog snel even boeken lenen”

SCHIJNDEL – Vandaag gingen de deuren van de pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat definitief op slot. Precies 23 maanden geleden werd de tijdelijke bibliotheek in dit winkelpand geopend. De tweede verhuizing in korte tijd, eerder zat de bieb nog in ’t Spectrum. Over grofweg één jaar volgt er nog een verhuizing naar de eindbestemming in het oude gemeentehuis.

Verhuizing
De reserveringskast met boeken is bijna leeg. Lampen, planten en dozen staan klaar voor de verhuizing. Bibliotheekmedewerkster Anita Verbruggen: “De afgelopen weken hebben nog veel lezers een boek gereserveerd. Vanaf morgen gaan we inpakken. De vloerbedekking is al overgebracht naar het tijdelijke onderkomen in het gemeentehuis. De komende weken worden gebruikt voor inrichting. Geert Maas is nu ook weer betrokken bij de inrichting. We doen dit zoveel mogelijk met de huidige spullen”.

Nog snel even boeken lenen

Frans van Oorschot komt nog snel even wat boeken lenen om de komende 14 dagen door te komen: “Ja, ik lees veel dus ik heb nog enkele boeken geleend. De nieuwe bieb 2.0 in het oude gedeelte van het gemeentehuis komt er erg mooi uit te zien heb ik gehoord”. Mariét Goijaarts is ook nog even naar de bieb gekomen om een zestal boeken te lenen: “Ik lees iedere avond. Geen televisie voor mij. Daardoor heb wel veel boeken nodig om de komende 14 dagen te overbruggen. Meestal lees ik trillers. Goijaarts heeft gelukkig ook een e-reader: “Dat leest erg fijn en het voordeel is dat je per maand tien e-boeken mag lenen. Als je eenmaal gewend bent aan de e-reader vind ik prettiger lezen dan een echt boek”.

Medewerkster Anita Verbruggen vindt het niet erg om weer te moeten verhuizen: “Ik vind verhuizen eigenlijk wel leuk en gezellig”. Over 14 dagen opent de bibliotheek weer. Nu in het tijdelijk onderkomen in het nieuwe gedeelte van het oude gemeentehuis in Schijndel.

Nadat het oude raadhuis is verbouwd verhuist de bieb naar het definitieve onderkomen aan de Markt. Daar komt ook het klantcontactcentrum en de kunstcollectie van de gemeente Meierijstad. Ook voor de trouwzaal is een plaatsje ingeruimd. Maar voor dat dit alles is gerealiseerd zijn we ruim een jaar verder.

Het winkelpand aan de Hoofdstraat wordt na het vertrek van de bibliotheek gesloopt om plaats te maken voor appartementen.

De pop-up bibliotheek aan de Hoofdstraat
Nog snel even boeken lenen
Impressie nieuwe inrichting Markt 20