Sloopbedrijf Van Liempd wint aanbesteding renovatie Boijmans Van Beuningen.

SINT-OEDENRODE - Sloopbedrijf A. van Liempd uit Sint Oedenrode heeft de Europese aanbesteding binnengehaald voor de renovatie van Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het beroemde museum moet grondig gerenoveerd worden en gaat daarvoor 5 jaar dicht.

Het Rotterdamse museum dat in 1935 werd gebouwd heeft al jarenlang last van wateroverlast, voldoet niet meer aan de brandveiligheidseisen en heeft veel asbest dat verwijderd moet worden.
En daarvoor wordt dus het Rooise bedrijf ingeschakeld. Sloopbedrijf Van Liempd is gespecialiseerd in dat verwijderen van asbest en zegt dat het hier gaat om een van de grootste asbest-klussen in Nederland. Ook voor het Rooise sloopbedrijf is de klus in Rotterdam de grootste die tot nu toe is binnengehaald. Volgens directeur Arie van Liempd zullen zo’n 60 mensen een jaar lang bezig zijn met deze opdracht en is er een bedrag mee gemoeid van rond de 10 miljoen euro.
“We zijn natuurlijk ongelooflijk trots dat wij deze opdracht op basis van onze expertise hebben binnengesleept”., aldus Van Liemp. De voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels in gang gezet en medio februari zal daadwerkelijk kunnen worden begonnen met de verwijdering van het asbest.