Sligro maakt 4 miljoen verlies in eerste half jaar

VEGHEL - Sligro heeft over het eerste half jaar van 2021 een nettoverlies geleden van 4 miljoen euro. Vorig jaar maakte Sligro over het eerste half jaar een verlies van 16 miljoen. Toen was er sprake van een lockdown-periode van 11 weken, terwijl Sligro dit eerste half jaar 20 weken lang te maken had met lockdown-maatregelen.

Bovendien mocht Sligro vorig jaar nog 13 weken particulieren toelaten in de groothandelszaken terwijl dat dit jaar niet mocht.

Sligro-topman Koen Slippens meldt wel dat zijn concern een sterke opleving ziet sinds hete moment dat in juni de corona-maatregelen in Nederland fors zijn versoepeld.

De omzet van Sligro is dit eerste half jaar met ruim 16 procent gedaald tot 788 miljoen.

Sligro doet nog geen uitspraken over de verwachtingen voor heel 2021, niet in de laatste plaats omdat er, mede door het weer toenemend aantal besmettingen, toch veel onzekerheid heerst over wat er voor de rest van dit jaar gaat gebeuren. Maar Sligrol verwacht niet dat er opnieuw grootschalige beperkingen zullen worden ingevoerd.

Personeel

Met name voor de sectoren bedrijfscatering, evenementen en onderwijs zijn volgens Sligro nog heel veel zaken onzeker.

Niet alleen de covid-maatregelen, maar zeker ook het tekort aan personeel, goederen en transportmogelijkheden maken het extra lastig om goed te kunnen ondernemen, zo meldt Sligro.

Maar ‘voor elkaar en met elkaar’ zullen we het redden.

Tags