Sligro doet bod op elf Metro winkels in België

Veghel – Horecagroothandel Sligro heeft een concreet bod uitgebracht om elf Metro-winkels in België over te nemen. De hoogte en de inhoud van het bod zijn nog niet bekend gemaakt. Ook staan er zes Makro-vestigingen te koop in België, maar die wil Sligro niet. In Metro-winkels doen ondernemers hun inkopen, de Makro-winkels zijn ook toegankelijk voor consumenten.

Het Duitse Metro verkocht in juni de Belgische Makro- en Metro-organisatie aan een Luxemburgs herstructureringsfonds. Drie maanden later vroeg dat fonds al een gerechtelijke reorganisatie aan vanwege financiële problemen. Daarop kreeg het fonds vier maanden de tijd om te proberen kopers te vinden voor beide winkelformules.

Al eerder interesse
De Sligro Food Group in Veghel had al eerder aangegeven interesse te hebben in de metro-winkels. Een nader onderzoek hoe de Metro-activiteiten passen binnen de Sligroformule heeft nu dus tot een concreet bod geleid. Overigens zijn er meerdere kapers op de kust om de Metro-winkels over te nemen.

Gedoodverfde favoriet

Maar volgens de Belgische krant De Standaard is Sligro ‘de gedoodverfde favoriet’ omdat het bedrijf een financieel goed bod zou hebben gedaan en bovendien personeel zou willen overnemen. Bij Metro in België werken 434 mensen en op het gedeelde hoofdkantoor met Makro nog eens 240.