Sligro boekt fors meer omzet en winst

VEGHEL - De Sligro Food Group, met het hoofdkantoor in Veghel, heeft een prima eerste half jaar achter de rug. Zeker in vergelijking met het (corona) half jaar van 2021 is er sprake van een fors herstel.
De omzet steeg met ruim 43 procent tot 1,1 miljard en de netto winst kwam uuit op 23 miljoen tegen een verlies van 4 miljoen in de eerste helft van vorig jaar.

Ondanks het toch wat tegenvallende consumentenvertrouwen liepen de bestedingen in de horeca, de pretparken en de uitgaansgelegenheden maand na maand verder op, zowel in Nederland als in België.
Sligro-topman Koen Slippens zegt 'zeer verheugd' te zijn met het krachtige herstel, al leidt dat wel tot grote oparationele uitdagingen, niet in de laatste plaats door het tekort aan personeel dat overval voelbaar en zichtbaar is.


Onzekerheden
Ondanks de vele onzekerheden die er nu zijn verwacht Sligro het bereikte activiteitenniveau ook in de tweede helft van 2022 te kunnen vasthoudenKoen Slippens verwacht wel dat de inflatie ook in de tweede helft van dit jaar hoog zal blijven. Samen met de hoge (transport) brandstofkosten en de doorgevoerde CAO loonsverhoging leidt dit er toe dat Sligro geen concrete verwachtingen wil uitspreken voor omzet en resultaten in de tweede helftvan dit jaar.

Turbulent
"Hoewel we de komende tijd nog in een turbulente omgeving opereren met enige onzekerheid, zien wij de tweede jaarhelft met vertrouwen tegemoet. Onze klanten, collega's en partners zijn ondertussen al zeer bedreven in het omgaan met die lastige omstandigheden en zetten er samen de schouders onder", aldus Slippens in een toelichtin op de half jaar cijfers.

Dividend
De positieve resultaten over het eerste half jaar hebben tot gevolg dat Sligro op 3 oktober een interim dividend zal uitkeren van € 0,30 per aandeel