Slecht weer heeft grote invloed op ondernemers (video)

VEGHEL/DEN BOSCH - De vele regenval van de afgelopen tijd en de uitblijvende zomer heeft invloed op ondernemers uit de regio die gericht zijn op het zomerseizoen. Zo heeft Vereniging Kring Vrienden Den Bosch die rondvaarttochten organiseert er last van vanwege het hoge water. Travelcentre De Wit uit Veghel ziet juist het aantal boekingen stijgen.

Nicolette Kroezen van Kring Vrienden Den Bosch stelt: 'We hebben tot nu toe al 6000 minder bezoekers mogen verwelkomen in vergelijking met vorig jaar. Ondanks dat blijven onze ongeveer 200 vrijwilligers doorgaan al is het met een regenpak.'

Maar niet voor alle ondernemers uit de regio heeft de uitblijvende zomer negatieve gevolgen. Zo merkt de reisbranche juist positieve gevolgen van het slechte weer in Nederland. 'Het slechte weer betekent dat mensen graag op vakantie gaan en dan komen ze bij ons terecht', stelt Michelle de WIt van Travelcenter de Wit. Zij ziet vooral een stijging in de last-minute boekingen waar reizigers kiezen voor een bestemming met gegarandeerd zon.