Slag bij Waterloo en Market Garden komen in ‘Buurten’ samen (video)

MEIERIJSTAD – In onze maandelijkse talkshow ‘Buurten’ gaat het over twee oorlogen: de Tweede Wereldoorlog en dan met name over de operatie Market Garden die leidde tot de bevrijding van Veghel.

Dat de soldaten van 101e Airborne in die tijd zijn geland in Eerde komt vaak ruimschoots in de publiciteit, maar dat er ook in het gebied tussen Veghel en Erp hevig gevochten is en veel slachtoffers zijn gevallen is minder bekend. Bernard Vissers heeft dat deel van de geschiedenis verder uitgezocht en geeft daar in ‘Buurten’ een inkijkje in.

Historicus André Dellevoet uit Veghel duikt nog veel verder terug in de historie want hij is bezig met een documentaire over de slag bij Waterloo en zoekt niet alleen naar budgettaire mogelijkheden om die documentaire te maken, maar ook naar kleding die daarbij gebruikt kan worden. Blauwe colbert-jasjes in de maten 54-56 zijn meer dan welkom bij hem.

Maar uiteraard is het niet allemaal oorlog in ‘Buurten’ want Petra Levert, die sinds een half jaar coördinator is van Spectrum Schijndel, komt juist vertellen dat samenwerking en verbinding haar het meest getroffen hebben sinds ze in Schijndel aan de slag is.

V.l.n.r. Bernard Vissers, Petra Levert, Michiel Bakker en André Dellevoet