SKIPOV-voorzitter: 'Continuïteit onderwijs in gevaar'

VEGHEL – School ’t Heibosch in Veghel gaat dinsdag weer open. De school was een aantal dagen gesloten in verband met een groot aantal coronabesmettingen. Met de opening van de school zijn de problemen voor scholenkoepel Skipov nog niet voorbij.

Anderhalve week geleden waren er kinderen en leerkrachten besmet. Omdat de school op 17 maart ook stemlokaal was, besloot Skipov die dag ’t Heibosch te sluiten. Daarna bleek het aantal besmettingen zo groot te zijn dat de school tot dinsdag dicht bleef. Nog steeds is een aantal leerlingen en leerkrachten besmet, maar de kinderen die gezond zijn mogen weer naar school.

Volgens Berry Tomas, bestuursvoorzitter van Skipov, zijn daarmee de problemen voor de scholenorganisatie nog niet voorbij. “Op onze scholen zijn veel kinderen en leerkrachten besmet en dat baart ons zorgen. De kinderen zijn meestal niet zo ziek als ze besmet zijn, maar de leerkrachten wel,” aldus Tomas.

Continuïteit

Het grote aantal besmettingen leidt er volgens Tomas toe dat het steeds moeilijk wordt om de bezetting voor de klassen op peil te houden. “Wij hebben veel besmettingen, net als andere scholen in het land. Daardoor komt de continuïteit van het onderwijs onder druk te staan. Kinderen en leerkrachten zijn er dan wel en dan weer niet. Dat is belastend,” zegt de bestuursvoorzitter van Skipov.

Een oplossing heeft de scholenkoepel niet. Tomas: “Het enige wat volgens ons helpt is vaccineren.”