Skendels Spelleke in plaats van carnavalsoptocht

SCHORSBOS/SCHIJNDEL – Geen carnavalsoptocht maar toch naar buiten komend weekend? In Schijndel hebben ze er iets op bedacht: de Schorsbosser Speurtocht.

De familie Van de Wetering wilde als fervente leden van ‘t Overschotje een speurtocht voor de andere leden maken in deze barre tijd, maar het enthousiasme nam zulke grote vormen aan dat het een speurtocht voor heel Schorsbos is geworden. Moeder Willie en dochter Anne hebben de foto’s en bijbehorende vragen gemaakt; zoon Rick de website.

De speurtocht kun je alleen lopen, maar ook met z’n tweeën of met het gezin. Je kunt aan aan de hand van de foto’s op de speciale site je eigen carnavalsoptocht(je) lopen en meteen ook wat vragen beantwoorden en opdrachten uitvoeren. Trek eropuit wanneer je wilt; dag en tijd zijn helemaal zelf te bepalen.

Het is voor de leut, maar zoals het een echte optocht betaamt, zijn er ook prijzen te verdelen. Prijzen voor de beste speurders, maar óók voor de origineelste foto’s. Op 21 februari zullen de prijzen uitgereikt worden.

Geen optocht wel speurtocht voor heel Schorsbos