Skendels Mikske voor Prins Toon

SCHORSBOS – Docent Bakkerij bij het Elde College, Marco Bemelmans, maakt er de laatste jaren een goede gewoonte van om samen met zijn leerlingen een mikske te bakken voor de Prins en zijn gevolg. Een Skendels Mikske, in de geel-groen-witte kleuren van Schorbos.

Prins Toon d’n Urste kwam het lekkers woensdagmiddag persoonlijk ophalen, samen met zijn Adjudant Jan. In de bakkerij stonden niet alleen de mikskes klaar. Marco had er ook nog appelbeignets en een aantal Nonne Votte bijgebakken. De appelbeignets snapt iedereen wel. Maar de Nonne Votte vraagt om een toelichting. Marco, een geboren Limburger en echte carnavalsvierder legde uit dat het carnaval in Limburg buiten op straat wordt gevierd. De Limburgse Nonne Votte is een vet gebak dat je dan goed kunt gebruiken bij het bier drinken.

De geste van Marco werd door de Prins enorm gewaardeerd. Het was voor hem de tweede keer dat hij de bakkerij bezocht. Vorig jaar was hij ook al van de partij, zij het niet in vol ornaat zoals nu het geval was. Dat kwam vanwege het toen nog heersende corona, waardoor niet alle activiteiten doorgingen. Maar het in ontvangst nemen van het Skendels Mikske wel.. “En als je het één keer gegeten hebt, dan weet je ook waarom”, aldus de Schorsbosse Prins.