Sinterklaas onthaald in Veghel

VEGHEL - Kinderen met familie stonden zondagmiddag in een lang lint vanaf de Noord- en Zuidkade tot aan het Stadhuisplein in Veghel om Sinterklaas te onthalen.

Coronaveilige route
De goedheiligman wordt normaal gesproken groots onthaald in Veghel met een programma in de Haven, de tocht naar de Markt en de ontmoeting met de kinderen op de Markt. Door de coronamaatregelen ging het dit jaar anders. Na overleg tussen het Sint Nicolaascomité en burgemeester Kees van Rooij is ervoor gekozen om de route te verlengen en daardoor een stuk veiliger te krijgen.

Geen hifives en boxen in de haven
Nadat er al flink gezwaaid en geroepen was vanaf de Noord- en Zuidkade, meerde de 'Spanje' om half twee in de haven aan. Na een korte begroeting door het Sint Nicolaascomité besteeg Sinterklaas direct Ozosnel, die al bij het havengebouw klaar stond. Vanaf het Heilig Hartplein begon de Sint zijn tocht. Naar de Markt waar dit jaar niet gestopt werd. Wel werden daar op twee punten snoepzakken uitgedeeld. Om alle kinderen de gelegenheid te geven om Sinterklaas te begroeten, liep de tocht dit jaar door via de Hoofdstraat naar het Stadhuis, waar de Sint ging rusten.

Hieronder sfeerbeelden van de intocht in Veghel.