Sint pakt anders uit in Schijndel

SCHIJNDEL – Het duurt nog even… Op 14 november komt Sint aan in Schijndel. En dat gaat dit jaar heel anders dan anders…. Om te beginnen komt de goedheiligman ’s avonds aan tijdens een speciale lichtjesoptocht. Dit jaar neemt hij enkel roetveegpieten mee. Samen met zijn pieten gaat Sint een attractiepark runnen.

Het Schijndelse Sinterklaascomité helpt met de opzet en de uitvoering van de plannen. De lichtjesoptocht wordt een bijzonder evenement. De goedheiligman loopt met zijn gevolg van de Dioscuren naar het centrum. Onderweg is er van alles te beleven. Kinderen en ouders worden uitgenodigd om met lampions aan te sluiten bij de stoet. Op de Markt volgt een grote show om de Sint welkom te heten.

Attractiepark en show
Het Schijndelse Sinterklaasjournaal vervalt dit jaar. Maar op zaterdag en zondag is iedereen tussen 10.30 en 19.00 uur welkom bij attractiepark ‘Spectulaas het Sinterklaas’ bij het Spectrum. De meeste kermisattracties zijn gratis, voor sommige attracties geldt een kleine bijdrage. Op 20 en 21 november is er in Het Spectrum een speciale Sinterklaasshow.