Sint op de moderne toer: Sinterklaasserie bij Omroep Meierij

MEIERIJSTAD – Omroep Meierij zendt 23, 24 en 25 november een Sinterklaasserie uit. Het is een serie over een moderne Sinterklaas en over de Influence-Piet.

Sinterklaas krijgt steeds meer brieven van kinderen, waarin zij schrijven dat ze de Sint ouderwets vinden. Zijn Pieten vinden dit heel erg meevallen, maar de goedheiligman twijfelt.

Snoepje

Het klopt dat Sint last van zijn rug krijgt bij het bukken, hij kan het tempo van Meierijstad Beweegt eigenlijk niet meer bijhouden en laatst dacht hij dat Tik-Tok een snoepje was.

Via Sinterchat meldt zich een Influence-Piet. Zij heeft super hippe, nieuwe ideeën om de Sint weer helemaal modern te maken. Hier lijkt alleen, letterlijk en figuurlijk, een luchtje aan te zitten. Wie is dit Influence-Piet eigenlijk?

De serie is gemaakt door Emile Kalmann uit Sint-Oedenrode die voor Omroep Meierij ook de serie Parels van Sint-Oedenrode maakte. De Sinterklaasserie is een bewerking van de originele serie die Kalmann maakte voor de lokale omroepen Avulo in Vught en Dommelland in Boxtel.

De Sinterklaasserie is bij Omroep Meierij elk uur te zien op 23, 34 en 25 november, na onze nieuwsuitzending RondOM. Er is elke dag een nieuwe aflevering.