Sint-Oedenrode maakt zich op voor 'Rooi Verbeeldt'

SINT-OEDENRODE – In Sint-Oedenrode zijn de voorbereidingen voor ‘Rooi Verbeeldt’ in volle gang. Zaterdag 17 juni gaat dit evenement in het centrum van Sint - Oedenrode van start, met optredens en activiteiten op diverse erfgoedlocaties.

Zaterdagavond verplaatsen de festiviteiten zich naar Streekpark Kienehoef, waar Muziekvereniging Meierijstad met haar ‘Muzikale Helden’ het Pop & Colour Festivalterrein goed zal opwarmen. Zondag 18 juni vanaf 12.00 uur barst het Pop & Colour Festival dan echt los. 

De 7e editie van dit vrolijke festival voor alle leeftijden vormt het sluitstuk van het Rooi Verbeeldt weekend. Kunst en creativiteit, lekker eten en drinken en veel activiteiten en optredens, met vooral jonge talenten in de schijnwerpers. Met een aantal nieuwe elementen en een bomvolle programmering belooft de organisatie een prachtige festivaldag.


Pop & Colour
De organisatie van Pop & Colour is een samenwerking tussen Phoenix Cultuur, Pop & Co bandcoaching, De Helden van Kien en Stichting Streekpark Kienehoef.  Zij zetten dit jaar een tandje bij om een frisse editie neer te zetten. Zo is er extra aandacht besteed aan de aankleding en een andere opstelling van het terrein. De bands van Pop&Co spelen ‘als vanouds ‘ op het hoofdpodium op het veld, waar naast de creatieve markt met kleurrijke kramen en workshops ook een groot terras met foodplein is. Op het hoger gelegen terrein verzorgt Theater de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade, een silent - disco theater show, A.vontura.


Heldenpodium
De programmering van het Heldenpodium aan het water staat bol van zang-, theater- en danstalent door verschillende verenigingen aangevuld met bijzondere optredens door lokaal talent. Eén daarvan is de aanstormende formatie Burtsko, van Rooienaar Bart van Helvoort, die hier voor het eerst live te zien is.
Het festival wordt afgesloten door het optreden van Jenny Lena met band S!R, vol topmuzikanten o.l.v. Aaron Raams, die al vele bekende artiesten begeleidden. Het belooft een fantastische en unieke show te worden. Naast eigen nummers spelen ze ook samen met de talenten van de Pop & co bands. 
Pop&Colour Festival start om 12.00 uur en eindigt rond 22.00 uur. De kinderactiviteiten zijn van 12.00 uur tot 18.00 uur. Toegang is gratis. Meer informatie over Pop & Colour Festival en het Rooi Verbeeldt weekend : www.rooiverbeeldt.nl