Sint kondigt komst in Schijndel aan

Fotograaf: Frans Brandse

SCHIJNDEL – Sinterklaas is onderweg naar Nederland. Toch vond hij tijd om aan alle inwoners van Schijndel een brief te schrijven. Hij vroeg Omroep Meierij om deze brief te delen….

Beste Ouders, verzorgers en lieve kinderen,

Nog maar een paar nachtjes slapen en wij zijn er weer!
Als we aan het begin van de middag met de boot aankomen in Hellevoetsluis komen we op
zaterdag 12 november al naar Schijndel voor de avondintocht. Als jullie dit bericht lezen zijn we met de stoomboot onderweg naar Nederland. Na het geweldige succes van de avondintocht van vorig jaar kijk ik met veel plezier uit naar
dit jaar. We hebben nog meer deelnemers aan de intocht en er zullen nog veel meer lichtjes te bewonderen zijn. We gaan er weer een mooi feest van maken. Meneer Lambèr is er natuurlijk ook en ik ben heel blij kinderburgemeester Danique te mogen ontmoeten. Met haar eigen ambtsketen zal Danique in een mooie oldtimer meerijden in de stoet.

Nog kort even de route: Om 17.45 uur vertrek ik, Sinterklaas, te paard met de vele pieten, samen met de brandweer, politie, harmonie, gilde en nog een paar verrassingen vanaf sporthal de Dioscuren aan de Bunderstraat. De route gaat door de Pompstraat via de Hoofdstraat over de Markt achter de kerk om, stukje Vicaris van Alphenstraat, terug naar de
Markt en via de Pompstraat weer terug naar de sporthal. Onderweg staan het kinderkoor No Kidding en dansschool Turondo klaar om mij met zang en dans te begroeten, daar kijk ik erg naar uit.
 
En dan een week later! Op zaterdag 19 en zondag 20 november: Spectulaas, een prachtig attractiepark in en bij cultureel centrum ’t Spectrum, Steeg 9. In dit park kun je de show bezoeken (helaas uitverkocht) en genieten van de Pietenkermis (toegang gratis). Je kunt munten kopen voor de attracties. Alle kinderen van Schijndel en ver daar buiten zijn natuurlijk van harte welkom om naar de kermis te komen en wie weet kom je mij tegen in de draaimolen, dat zou leuk zijn. De Pietenkermis is van 10.30 uur tot 17.30 uur open.

Ik maak van deze gelegenheid gebruik om alle mensen die hun medewerking verlenen aan de avondintocht en het feest van Spectulaas heel hartelijk te bedanken voor hun bijdrage en inzet. Dankzij de sponsoren en vele enthousiaste vrijwilligers wordt het weer een groot feest, Fantastico!

Ik heb er weer erg veel zin in en zie jullie allemaal bij de avondintocht en in het attractiepark Spectulaas, toch?
 
Met vriendelijke pepernotengroeten,
Sinterklaas