Silotel op Noordkade loopt weer vertraging op

MEIERIJSTAD - De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag bepaald dat de gemeente Meierijstad toch een nieuw bestemmingsplan moet maken voor het Silotel op de Noordkade. Buurtbewoners maken al enkele jaren bezwaar tegen de plannen, waarbij vooral het aantal parkeerplaatsen een punt van discussie is.

Dinsdag werden de bezwaren tegen die plannen voor de rechtbank in Den Bosch behandeld. Na een schorsing halverwege die behandeling, kondigde rechtbankpresident Verhoeven alvast aan dat in de ogen van de rechtbank een vergunning op basis van het huidige bestemmingsplan niet toegestaan is. Voor de aanwezige bewoners was dat een zichtbare opluchting terwijl anderzijds de vertegenwoordigers van de gemeente teleurgesteld reageerden op dit onverwachte tussentijdse besluit.

Maar ook de privacy van omwonenden, die vrezen dat hotelgasten vanuit hun kamer of het balkon bij de kamer, bij de omwonenden in de tuin zouden kunnen kijken wordt door de omwonenden aangevoerd als argument om geen hotel te mogen gaan bouwen op de silo´s aan de Noordkade.

Stankoverlast

En mengvoederfabrikant Fransen Gerrits is bang dat de stankoverlast die dit bestaande bedrijf nu eenmaal veroorzaakt, later een probleem zal blijken.

Bouwbedrijf Van de Ven wil al jaren op de silo´s een hotel met 120 kamers bouwen en met het bedrijf is de gemeente van mening dat dit dé eye-catcher van Veghel moet worden voor zowel het verkeer uit Den Bosch als uit Eindhoven. Bovendien zeggen Van de Ven en de gemeente dat de bouw van een hotel op de silo’s de enige mogelijkheid is om, in de veranderde omgeving van de Noordkade, de silo’s op verantwoorde economische wijze te kunnen laten staan. Maar de buurtbewoners denken daar duidelijk anders over.

De rechtbank zal binnen uiterlijk zes weken een besluit nemen over alle aangevoerde bezwaren.

Teleurgesteld


De gemeente Meierijstad is teleurgesteld en gaat nu het huiswerk over doen.

Waarschijnlijk zal ook de gemeenteraad nu nog wel over de plannen gaan praten, want de rechtbankpresident liet duidelijk merken dat hij het merkwaardig vond dat het Masterplan Noordkade, zoals dat jaren geleden is vastgesteld, nooit opnieuw is besproken in de gemeenteraad.