Shirtactie RKVV Erp verlengd

Fotograaf: Youtube

Erp- Het doel was om in één week 11.000 euro in te zamelen voor Topsport for Live. Behoorlijk ambitieus, vooral omdat de coronacrisis roet in het eten gooide. Daarom is de speciale voetbalshirtactie van deze stichting verlengd. Piet Vromans en de spelers van Erp 1 werkten mee aan een speciale promotiefilm voor deze inzamelactie en hopen dat het streefbedrag alsnog behaald kan worden.

Online actie

Topsport for live vervult wensen van mensen met een ongeneeslijke ziekte, zoals de spierziekte ALS. Daarnaast geeft de stichting begeleiding en ondersteuning aan patiënten en familieleden. In mei stonden diverse inzamelacties op het programma. Door de coronamaatregelen kon er slechts één actie doorgaan: de voetbalshirtweek. Bij deze online actie wordt iedereen opgeroepen om in het shirt van zijn favoriete sportclub een selfie te maken en die op social media te delen. Deze foto wordt vergezeld van een oproep om minimaal 1 euro te doneren. De actie leverde inmiddels, inclusief andere donaties en schenkingen, bijna 7.7250 euro op.

Promotiefilm

De Erpse ALS-patiënt Piet Vromans maakt al een paar jaar dankbaar gebruik van de activiteiten van Topsport for live. Daarom wilde hij dit jaar graag helpen om de Voetbalshirtweek te promoten. Dat begon met een selfie waarin Piet te zien was in het shirt van RKVV Erp. Van daaruit onstond het idee om mee te werken aan een professionele promotiefilm. De voetballers van Erp 1 waren meteen bereid om mee te werken aan de film. Binnen vier dagen was het idee gerealiseerd en online te bekijken.