Scouting Rooi verhuist naar Land van Kien

SINT-OEDENRODE – Met alleen de stemmen van Gemeentebelang Meierijstad en FvD tegen heeft de gemeenteraad van Meierijstad donderdagavond besloten akkoord te gaan met de plannen voor ‘nieuwe’ huisvesting van Scouting Rooi.

De scouting gaat op het Land van Kien een oude verbouwde dwarsdeelschuur betrekken en krijgt daarbij als mede-gebruiker de dagbesteding die Arbeidslust BV met het Land van Kien organiseert.

Lange tijd zag het er naar uit dat de scouting een futuristische nieuwbouw zou krijgen die ca. 850.000 euro zou moeten gaan kosten, maar toen dat plan uiteindelijk echt werd doorgerekend bleken de bouwkosten naar liefst 1 miljoen euro hoger uit te vallen en werd alsnog besloten dat plan te stoppen onder het motto ‘beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald’. Maar toen was de gemeente al wel inmiddels 350.000 euro kwijt aan voorbereidingskosten.
Wethouder Menno Roozendaal noemde dat in de commissie-vergadering ‘een heel dure les’ en meerdere fracties lieten weten forse vraagtekens te zetten rond de gang van zaken.

Maar alle fracties zijn wel van mening dat Scouting Rooi een belangrijke taak vervult en betere huisvesting verdient.Dat gold ook voor de tegenstemmers, maar die konden zich niet vinden in de samenwerking die de gemeente als overheid nu aangaat met een particuliere ondernemer