Schuur en bijgebouw Meerbosweg Erp gesloten

ERP - Burgemeester Van Rooij van Meierijstad heeft op 9 maart 2023 een schuur, bijgebouw en zeecontainer aan de Meerbosweg in Erp gesloten voor de duur van zes maanden.

Op 13 december 2022 trof de politie hierin een ingerichte en in werking zijnde hennepkwekerij aan. De stroom voor deze kwekerij werd illegaal afgetapt vanuit een aangrenzend bijgebouw en in één van de op het perceel aanwezige zeecontainers werd apparatuur aangetroffen ten behoeve van deze hennepkwekerij. Gelet op de aangetroffen kweekapparatuur, de illegaal aangebrachte stroomvoorziening en de in totaal 260 aangetroffen hennepplanten, kan worden gesproken van een professionele hennepkwekerij.

Openbare orde herstellen
Gemeente Meierijstad vindt een veilige woon- en leefomgeving voor haar inwoners van groot belang. Om het gebruik van panden voor hennepteelt tegen te gaan en de openbare orde en het woon- en leefklimaat te herstellen en te beschermen wordt de schuur, het aangrenzende bijgebouw en de betreffende zeecontainer voor zes maanden gesloten en verzegeld.

Meld Misdaad Anoniem
Melden helpt Naast de rol van de overheid is ook de rol van inwoners ontzettend belangrijk. Inwoners kunnen signalen, verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd melden. Bij de gemeente via telefoonnummer 14 0413, en bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800 - 7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Ontmanteling van de hennepkwekerij in Erp op 13-12-2022
Fotograaf: Sander van Gils SQ Vision Mediaprodukties